FÖR HYRESGÄSTER

Här kan ni läsa på om viktig information till er hyresgäster och ta del av vanliga frågor och svar.  

Holmfast-logo.png

Vanliga frågor

Skötsel av lägenhet


Som hyresgäst ansvarar du för att ta hand om din lägenhet. I ditt ansvar ingår bland annat att tömma och rensa golvbrunnen i badrummet för att slippa stopp (ej propplösare), byta säkringar, byta lampor och att byta filter till köksfläkten. I badrummet bör du tänka på att rengöra golvbrunnen och vattenlåset i handfatet regelbundet. Om du har fått stopp i golvbrunnen eller i handfatet kan du i de flesta fall åtgärda det själv.

Om du vill ha rullgardiner eller persienner till dina fönster i lägenheten får du själv köpa och montera dem. Var beredd på att återställa skruv- och borrhål när du flyttar.
Värme


Holmfast och din fastighetsägare jobbar med en temperaturpolicy som anger att det i våra bostadslägenheter bör vara minst 20 grader under den kalla årstiden. Temperaturen är en avvägning mellan att våra hyresgäster ska ha en behaglig och jämn inomhustemperatur och att den är på en nivå som är försvarbar ur miljö- och kostnadssynpunkt.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att temeraturen i en lägenhet bör vara mellan 20-23 grader. Temperaturen ska aldrig vara lägre än 18 grader, och inte varmare än 26 grader på sommaren - med vissa undantag!

För att mäta temperaturen så mäter du i mitten av rummet ca 1 meter över golvet. Tänk på att hastiga väderomslag gör att husets värmessystem inte alltid hänger med i svängarna. Det resulterar i att man får avvakta någon dag innan man ringer in en felanmälan. Skulle temperaturen vara för låg under en längre tid så bör ni kontakta oss.
Portkod


Portkod byts regelbundet och fås alltid på hyresavierna . Vid hastig ändring meddelas detta genom lapp i brevlådan. Kom ihåg, kod får aldrig lämas ut till obehöriga!
Allmäna utrymmen


Allmäna utrymmen ska alltid hållas fria från påsar, kartonger, barnvagnar m.m. då det är brandfarligt material, men de är även i vägen om det plötsligt skulle uppstå en brand. Vägen måste hållas fri för eventuell utrymning.
Rökning


För allas trevnad så vill vi påminna om att rökning inte får ske i allmäna utrymmen samt ej utanför port eller lägenhetsfönster. Värna om en god grannsämja!
Felanmälan


För att göra en felanmälan så går du in under fliken "Felanmälan" på huvudsidan, Där finner du även journummer vid akuta ärenden.
Parabolantenn


Det är inte tillåtet att sätta upp parabolantenn på balkong eller fasad.
Mina grannar stör


Vi rekommenderar att man i första hand kontaktar sin granne. Om störandet inte upphör så kontaktar du oss.

KONTAKT

Offerter

Vill du ha en offert? Ring oss på 08-661 49 72 eller använd vårt kontaktformulär här nedanför. Vi ser fram emot att hjälpa dig med alla dina projekt!

Holmfast-logo.png
Besök gärna vårt kontor!

Holmfast Projekt AB

Duvgränd 8,

172 36 Sundbyberg

Vid akut hjälp, kontakta vår jour. Tillgänglig 24/7  - 070 719 50 90

© 2018 av Holmfast Projekt AB

Holmfast-logo.png
Jour 24/7 
Holmast logo